All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

ZANIMLJIVA STRUKTURA OD PLASTIČNIH FLAŠA

loading...

ZANIMLJIVA STRUKTURA OD PLASTIČNIH FLAŠA – zahvaljujući Trussfabu, desktop 3D printeru i flašama, svako može da kreira strukturu koja može da ponese težinu čovjeka

Robert Kovač je sa njegovim timom iz laboratorije Human Computer Interaction sa njemačkog instituta Hasso Plattner iz Potsdama osmislio Trussfab, korisnički sistem koji dozvoljava, jednostavno i prilično brzo, pravljenje čvrstih struktura velikih formata uz pomoć plastičnih flaša povezanih 3D štampanim čvorovima.

3d štampa
Trussfab tretira boce kao grede koje, postavljene u trouglovima, gdje formiraju rešetku koja je ujedno i osnova svake strukture napravljene uz pomoć ovog sistema. Trussfab editor dostupan je kao plug-in za SketchUp u kojem možete nacrtati i testirati stabilnost vaše buduće konstrukcije.


Nakon što ste formirali svoju strukturu od rešetki, Trussfab generiše 3D model, sa svim potrebnim vezama da bi struktura stajala, koji potom možete pustiti na 3D printer. Program obilježava svaki čvor utiskivanjem odgovarajućeg broja kako bi korisnicima bilo lakše da se snađu.
Na nedavno održanoj CHI’17 konferenciji u Denveru, tim na čelu sa Robertom Kovačom napravio je jedan paviljon po projektu arhitekte Lise Huan koji je bio visok 5 metara sa 1.268 boca i 191 čvorom odštampanim iz Trussfaba.

Tags: , ,

Related posts