All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

VELIKI HIT: MERMERNE TAPETE

loading...

VELIKI HIT: MERMERNE TAPETE – Mermer nije nikako novi trend u domaćinstvima, zapravo, on je korišten u arhitekturi još u drevnim egipatskim i mesopotamijskim kulturama

Prva spavaća soba koju vidite sadrži akcentni zid iza kreveta, na kojem se nalaze papirne tapete kompanije Calico Wallpaper. Pošto je ovo prostor u kojem njegovi vlasnici žele da odmaraju, odlučili su se za plave i ljubičaste nijanse, kao i mekane linije umjesto grubih na površinama svojih mermernih tapeta.


Kuhinja godine se nalazi u San Francisku a dizajnirao ju je Džon de la Kruz i sastoji se od sivih i bijelih kombinacija boja, koje pomažu pri uspostavljanju balansa između veoma odvažnih crnih i bijelih paleta namještaja.


Za male prostore, samo nekoliko redova tamno roze nijansi može kreirati centralnu tačku u prostoru, bez zatvaranja sobe. Ovo kupatilo pomaže isticanju ove suptilne boje bez nekog pretjeranog truda, a isti princip se odnosi i na ostale zidove u domu.


Ako zaista želite da rizikujete, mermerne tapete u kombinaciji zelene i bijele boje predstavljaju pravi način. Ovaj par sukobljava retro i moderne vibracije, kao i većina tapeta koje smo do sada predstavili, kada su sparene sa grafičkim podovima, one stvaraju prostor koji pružaju savremeni restorani.

Tags: , ,

Related posts