All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

UREĐENJE DOMA: Kompletan vodič za uređenje malog stana!

loading...

UREĐENJE DOMA: Kompletan vodič za uređenje malog stana!

Ako ste u potrazi za savjetima i trikovima za uređenje malog stana, na pravom ste mjestu. Danas vam donosimo kompletan kratki vodič za uređenje malog stana. Neke savjete i trikove vjerovatno i sami već znate, ali tu smo da vam objasnimo i pojasnimo šta treba.

  1. BIRAJTE SVJETLIJE NIJANSE ZIDOVA – Vrlo je bitna boja zidova u malom prostoru jer želimo da se osjećamo opušteno i da prostor izgleda vizelno većim nego da se osjećamo tjeskobno i zatvoreno. Idealne su svijetlije nijanse pogotovo ako nemate puno prozora i želite da prostor izgleda ‘svježe i osvjetljen’
  2. NEMOJTE PRETRPAVATI STAN NAMJEŠTAJEM I DEKORACIJAMA – Birajte samo ono što vam je zaista potrebno, ali većih dimenzija. Manji komadi namještaja u velikom broju mogu zatvoriti prostor i izgledat će pretrpano. Također, izbjegajite pretjerano korištenje roletni, žalozina i paravana.
  3. NABAVITE OGLEDALA – Ako nemate ogledalo obavezno ga nabavite jer će napraviti iluziju većeg prostora i reflektirati će svijetlo koje dolazi sa prozora.
  4. BIRAJTE NAMJEŠAJ SA TANJIM ‘NOGICAMA’ – Debele nogice znaju da izgledaju veoma ružno u manjim prostorima, stoga vam savjetujemo da radite suprotno!

 

Tags: , , , , , ,

Related posts