All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

UMJETNA INTELIGENCIJA ZA LAKŠI ŽIVOT

loading...

UMJETNA INTELIGENCIJA ZA LAKŠI ŽIVOT – možda nemamo leteće automobile 2017. godine, ali imamo raznolike predmete za kuću koji nam mogu učiniti mnogo više dobra nego što je originalno i planirano

Neke od ovih tehnologija mogu zvučati i apsurdno, ali dosta njih postalo je neophodno savremenom načinu života. Magično ogledalo koje vam danas predstavljamo može predstavljati baš takvu napravu.

Zamislite kako ujutru dok stojite ispred ogledala sređujući frizuru ili šminkajući se. Kasnite na sastanak ili morate da krenete autobusom na mjesto koje vam nije pozanto. Tada možete upitati Siri da vam pomogne, ali i dalje morate žonglirati pametnim telefonom u jednoj i sa kutijom maskare u drugoj ruci. Umjesto toga, vi sada možete da pitate virtuelnog batlera koji je ugrađen direktno u vaše ogledalo.

Duo je naprava koja radi iza vaše refleksije, koja se nalazi na 27 inča širokoj reflektivnoj površini opremljenoj funkcijom velikog ekrana osjetljivog na dodir. Zaronite u svoju sliku kako biste preuzeli kontrolu nad ekranom ili jednostavno glasno pozovite Alberta, vašeg kompanjona vještačke inteligencije i preuzmite kontrolu nad sistemom preko glasovnih komandi. Duo vam dozvoljava da slušate muziku, gledate fotografije, puštate snimke, budete u toku sa posljednjim vijestima te da postujete na društvenim mrežama.

Tags: , , , ,

Related posts