All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

ULIČNA UMJETNOST PRENEŠENA U DOM

loading...

ULIČNA UMJETNOST PRENEŠENA U DOM – malo toga izaziva toliko različitih mišljenja poput grafita. Za neke grafiti su čist vandalizam, za druge pak forma umjetnosti


Grafiti su se sa ulice preselili na neuobičajeno mjesto – interijer, gdje se pojavljuju u razno-raznim formama i oblicima. Sve što vam padne na pamet može biti ukrašeno sa grafitom, od zida pa do taburea. Spojevi su baš nevjerojatni – namještaj klasičnog dizajna kombiniran s pop-artom, kanabe isprskan bojom, fotelje išarane geometrijskim oblicima.

Za one koji žele da isprobaju novi trend, dovoljan je i jedan komad namještaja oslikan sa grafitom i čitava soba dobit će jednu novu, kreativnu notu. Za one malo hrabrije čitava prostorija može postati izložbeni prostor za grafit. Pritom, stilovi uopšte ne moraju biti usuglašeni, jer ljepota grafita i jeste upravo u spajanju nespojivog.

Ako vam ideja namještaja sa grafitom zvuči primamljivo, ali istovremeno i previše ekstravagantno za vaš ukus, možete nabaviti komodu ili plakar koji su išarani iznutra. Tako ćete dobit privatnu urbanu galeriju samo za vaše oči.

Ljepota ovog dizajna i jest u tome što možete lično da se oprobate u njegovom kreiranju. Internet je prepun ideja i tutorijala kako da od starog komada namještaja napravite svoje umjetničko djelo. Na vama je jedino da budete dovoljno hrabri da pokušate!

Tags: , , ,

Related posts