All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

ŠTAMPANA KUĆA

loading...

ŠTAMPANA KUĆA – uz pomoć 3D tiskane tehnologije, kuća koju vidite posjeduje gotovo 40 m2 i moguće ju je kreirati za samo jedan dan

Kako bi se riješio problem sa manjkom slobodnog stambenog prostora u svim zemljama kao i velikim gradovima širom svijeta, firma iz San Francisca. Apis Cor, došla je na ideju izgradnje povoljnih kuća upotrebom inovativne tehnologije. Sa 3D pisačem kreiran je projekat od skoro 40 m2 a moguće ga je izgraditi za samo jedan dan, po jako povoljnoj cijeni do 9.600 €.

Firma zadužena za izgradnju, navodi da objekti printani ovom tehnologijom posjeduju rok trajanja i do 175 godina. Sa svim ovim na umu, rodilo se jedno novo doba u graditeljstvu a slobodno možemo reći da su sve do sada proučavane i upotrebljavane metode skroz prevaziđene.

Izgradnja ove kuće u potpunosti je robotizirana, dok se 3D pisač doprema na samo mjesto određeno za nju i postavlja na mjesto pomoću mjera koje utvrđuje računalna oprema, nakon čega je potpuno spreman izgraditi betonsku kuću u roku od samo 24 sata. Ovakav vid kuća uopšte nije privremen, dok iz kompanije tvrde da mogu trajati skoro dva stoljeća.

 

Tags: , ,

Related posts