All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

STAMBENI OBJEKAT ISTORIJSKOG IZGLEDA

loading...

STAMBENI OBJEKAT ISTORIJSKOG IZGLEDA – zgrada koja je sto godina služila kao crkva postala je zanimljiv stambeni objekat


Nedaleko od poznatog Dolores parka u San Francisku, nalazi se upečatljiva zgrada neoklasičnog stila. Masivni bijeli stubovi na ulazu i kupola na krovu zgrade ukazuju da je ovaj objekat sazidan za vjerske namjene. Ali, unutar zidina nalazi se nešto sasvim neočekivano: interesantno kreirane stambene jedinice koje nisu ni malo jeftine!


Crkva je par godina težila planu da sruši ovaj historijski objekat te izgradi nekoliko crkvenih stambenih objekata i na taj način obezbjedi sredstva za izgradnju manje crkve. Ali, ovaj plan nije se ostvario, i crkvena imovina prodata je 2013. godine te je izvršena prenamjena crkve u rezidencijalni objekat. Međutim, prvobitni spoljašnji izgled crkve je u potpunosti sačuvan kako bi ovaj historijski objekat i dalje bio dio grada.


Cjelokupan stambeni prostor ima otvoreni koncept kojim dominiraju originalni konstruktivni elementi tipa masivnih prozora i zidova od cigle.

Tags: , , , ,

Related posts