All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

ŠTA TO MALI STAN ČINI POSEBNIM?

loading...

ŠTA TO MALI STAN ČINI POSEBNIM? – upravo kod malih interijera, detalji dolaze do izražaja

DNEVNA SOBA
Možete pristupiti dizajniranju garsonijere kao vlasnik stana koji se nalazi u Poljskoj. On je opremio mali interijer sa jednostavnim namještajem, tako da se dobije dojam da je veći i gostoljubiviji, a potpuno se uklopio i u njegov urbani stil.

POGLED KA SPAVAĆOJ SOBI
Vlasnik je stan osvježio sa bijelom bojom, ali je sivim zidom postigao kontrast. Jednostavne linije namještaja, svedene forme, su upotpunile kompletan doživljaj ovog prostora. Iako je minimalizam u pitanju, i možda nekome djeluje kao pomalo hladan prostor, vlasnik je postigao ono što je želio – dobio je pravi kutak za jednog muškarca.

PREGRADNI ZID
Stan je kreiran u snježno bijeloj temi koja se prožima kroz čitav interijer. Zidovi i cigle ofarbani su u bijelo, kako bi se lijepo uklapali s bijelim karakteristikama dekora. Također, odlično su izbalansirani i svijetli elementi, a sivi pregradni zid izgleda kao skulptura.

KUHINJA
Ovaj stan je po prirodi mali, međutim to nije spriječilo njegovog vlasnika da ga iskoristi maksimalno. Kuhinja se nalazi odmah pored dnevne sobe, a mramorne ploče na zidu su joj dale jedan poseban šmek. Kuhinjski elementi finiširani su bijelom bojom, a crni sudoper je odličan kontrast u ovoj čistoj bjelini.

ULAZNI HODNIK
Rustična siva vrata su precizno naglasila ulaz, a ogledalo je još vizualno proširilo hodnik. Kao prirodni motiv  postavljena je i saksija s biljkom, koja unosi toplinu i osjećaj dobrodošlice za svakog gosta.

TRPEZARIJA
U dnevnom boravku se nalazi trpezarija, sa jednostavnim bijelim stolom i dvije drvene stolice, a poseban detalj je polica na zidu, na kojoj su izloženi ukrasi i knjige, tako da trpezarija može služiti i kao knjižnica.

SPAVAĆA SOBA
Spavaća soba je također kompaktna, dok joj svjetla tema dekora pruža puno prostraniji izgled. Ovdje je uključena stolna lampa koja se odlično slaže s bijelom posteljinom kao i smeđim jastučnicama. A na uzglavlju kreveta, gdje je zid od cigle, nalazi se interesantan detalj u obliku kocke.

Tags: , , ,

Related posts