All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

SPECIJALNE ROLETNE ZA VIŠE SVJETLOSTI

loading...

SPECIJALNE ROLETNE ZA VIŠE SVJETLOSTI – VELUX je nastavio saradnju sa sjajnim dizajnerskim parom Scholten&Baijings koji su odgovorni za kreiranje specijalnih rimskih roletni

Proljeće je idealno vrijeme za razmišljanje kako postavljanjem posebno dizajniranih roletni možete ,,uhvatiti” najviše svjetlosti i najbolje zrake sunca, koje god da je godišnje doba u pitanju.


Ove specijalne rimske roletne mogu da se postave u bilo koju poziciju na krovnom prozoru – na vrhu, po sredini ili na samom dnu krovnog prozora. Platna rimskih roletni se mogu lagano mijenjati dajući time priliku onima koji žele promenom detalja da često osvježavaju prostor, a na raspolaganju su zaista atraktivni dezeni i boje.

SVAKA ROLETNA JE JEDINSTVENA

Šta to čini rimske roletne tako posebnim? Jednostavno, one upijaju svjetlost koja dolazi kroz krovne prozore i prelivaju je u jedan jedinstven dizajn. Svako platno Sholten&Baijins rimskih roletni se pojedinačno šije. To znači da je svaka roletna unikatna, i da ne postoje dvije roletne sa istom kombinacijom boja. Isto tako, dezeni na različite načine upijaju svjetlost reflektujući je na zidove potkrovlja, pretvarajući tako dizajn u prirodno umjetničko djelo. Ovaj holandski par dizajnera za inspiraciju je imao promjene svjetlosti u toku dana, tako da su ove roletne tako i dobile ime:

❯6 a.m. – nadahnute svjetlošću svitanja i buđenja dana,

❯12.a.m. – reflektuju jaku, intenzivnu podnevnu svjetlost i

❯9 p.m. – inspirisane sumrakom i svjetlošću smiraja dana.

Tags: , , ,

Related posts

UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA

loading... UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA – novi dekori unutrašnjih vrata proširuju mogućnosti za opremanje...