All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

SHIBORI – PRELIJEP TREND KOJI VRIJEDI ISPROBATI

loading...

SHIBORI – PRELIJEP TREND KOJI VRIJEDI ISPROBATI – Shibori je japanska tehnika ručnog bojenja tkanina radi kreiranje njihove veće izdržljivosti te stvaranja predivnih obrazaca


Glavna boja je bila indigo sve do 20. vijeka, a sada shibori tehnika postaje jako popularna i u ostatku svijeta takođe. Tehnike koje treba usavršiti nisu pretjerano teške i mnogi ljudi uživaju u kreiranju ovakvih materijala, koje mogu koristiti i u kućnom dekoru.

Ove godine shibori tekstili i tapacirunzi predstavljaju jedan od najpopularnijih trendova, a sada vam predstavljamo i neke od najboljih ideja kako možete da ih upotrebite.


Pružite svom namještaju nov i svjež izgled sa shibori tapacirunzima. Sada možete iskoristiti ove materijale kako bi putem različitih “uradi sam” projekata koje možete pronaći na internetu kreirali prelijepe presvlake za postojeći namještaj u kući, ili otišli i kupili novi sa već postojećim shibori dezenom.

Najpogodniji komadi namještaja za ovaj postupak jesu tradicionalne ili luksuzne stolice, otomani, sofe, iz razloga što u saradji sa shibori tekstilima izgledaju jako kontrasno.

Tags: , , ,

Related posts