All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

SASVIM NOVI SMISAO OGLEDALA

loading...

SASVIM NOVI SMISAO OGLEDALA – ovaj samostalni komad, kreiran je za dizajnerski brend jot.jot

U viziji kreiranja ovog predmeta, koji sam po sebi predstavlja ogledalo, je ideja da ogledalo ne mora biti uvijek ravan objekat na zidu. Litvanski studio Heima kreirao je ovaj komad, dao je svom Mudu ogledalu skulpturalnu siluetu koja se može videti iz svakog ćoška. Gledano sa prednje strane, Mudu deluje kao uobičajeno ovalno ogledalo, dok njegove strane pokazuju skulpturalni element njegovog naličja koje je rađeno od korijana.

Drveni elementi postavljeni sa obje strane školjke ogledala i daju mu mogućnost da stoji na obojenom čeličnom ramu, koji u svojoj bazi takođe krije detalje od drveta. Ovaj studio je upotrijebio kompijutersku numerički kontrolisanu CNC tehnologiju za prozivodnju kalupa za koničnu školjku ogledala.

Nakon toga, korijan je zagrijvan sve dok nije postao fleksibilni materijal, koji se lagano ubacio u konični oklop uz pomoć vakumske prese. Neobični oblik ovog ogledala dizajniran je upravo tako da privlači pažnju sa koje god strane da se gleda, dok njegov inače uobičajeni izgled može da se uklopi sa bilo kojim stilom enterijera, bilo da je u pitanju klasična kuća ili loft industrijskog stila.

Tags: , , ,

Related posts