All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

ŠARENI ENTERIJER PODKROVLJA IZ BUDIMPEŠTE

loading...

ŠARENI ENTERIJER PODKROVLJA IZ BUDIMPEŠTE – osvježavajuće boje, upečatljivi detalji ali i stakleni namještaj čine ovaj prostor intrigantnim

Stari stan, koji je pretrpio veliku transformaciju, nalazi se u samom središtu Budimpešte. Zbog svog položaja, on nudi prelijep pogled na neke od orijentira mađarske prijestolnice kao što je Parlament na Dunavu. Zadatak arhitekata Margeza Design Studio bio je da ovaj pogled maksimalno iskoriste, a da pritom derutnom stanu udahnu jedan novi život.

Jedan od najinteresantnijih detalja nalazi se na podu. Naime, tamo je postavljen ručno rađen tepih u obliku Budimpešte sa crvenom tačkom koja označava poziciju ovog apartmana.

Dnevnu sobu, pored jarko žutih fotelja te neobične podne lampe, krasi i živi zeleni zid koji u enterijer unosi potpuno neočekivan obrt.

Bijeli enterijer sa jarkim bojama u detaljima dodatno je obogaćen još jednim materijalom – staklom. Ako se bolje zagledajte u fotografije, primjet ćete da klupica pored prozora stoji na staklenim nogama.


Na dva nivoa ovog stana od 110 kvadrata raspoređeni su prostrani dnevni boravak, dvije spavaće sobe, jedna radna soba kao i terasa koja omogućava pogled na Dunav. Nivoi su međusobno povezani stepeništem sa kosim gazištima dok je prostor ispod iskorišten za smještanje garderobera.

Tags: , , ,

Related posts