All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

ROBOBUS: GRADSKI PREVOZ BEZ VOZAČA

loading...

ROBOBUS: GRADSKI PREVOZ BEZ VOZAČA – u Helsinkiju će se uskoro u sistem redovnog gradskog prevoza ravnopravno priključiti i linija RoboBus koja saobraća bez fizičkog prisustva vozača

Iz uprave grada Helsinkija nedavno su dali obavještenje da će se linija samo-vozećeg autobusa uskoro integrisati u redovan gradski javni saobraćaj. Ovaj javni prevoz poznat pod nazivom RoboBusLine i trenutno se nalazi u drugoj fazi trogodišnjeg testiranja koje podrazumjeva proces integrisanja novih načina saobraćanja u gradu zahvaljujući autonomnim vozilima.

Smanjenje broja automobila u saobraćaju u toku prve faze testiranja, operater na liniji bio je u pripravnosti da reaguje u slučaju nepredviđenih okolnosti. Tokom sledeće faze, RoboBusLine napraviće iskorak u autonomnosti pa će u saobraćaj biti pušten kao i svaki drugi klasični autobus… ali bez prisustva vozača.

RoboBusLine u svojoj trenutnoj fazi testiranja prikuplja sve potrebne informacije koje će se ugraditi u sistem kako bi se definisao krajni način funkcionisanja ovog vozila.

Ideja je da se primjenom konačne verzije poboljša javni gradski prevoz što bi dovelo do njegove veće upotrebe od strane građana, a samim tim i smanjenje broja automobila u saobraćaju.

Tags: , ,

Related posts