All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

RIJEŠITE SE MRLJA OD VODE NA PRIRODAN NAČIN

loading...

RIJEŠITE SE MRLJA OD VODE NA PRIRODAN NAČIN – svima nam je dosta onih napornih fleka od vode koje se pojavljuju na sudoperu i posuđu

Ukoliko ne želite koristiti jake hemikalije na svom posuđu i u svom domu, onda također znate da uklanjanje ovih fleka običnom vodom može biti gotovo nemoguća misija, naročito ako one postoje već duže vrijeme. Voda može trajno da ošteti vaše stvari i vašu kuhinju, pa vam ovoga puta predstavljamo najprirodniji način da se svake nesavršenosti tog tipa vrlo lahko riješite.

Što vam je potrebno:
Morska sol
Nož
Jedan ili dva grejpa

Upute za rad:
Presjecite grejpfrut na pola pa prekrijte polovice morskom solju.

Oribajte jednom polovicom grejpa vaš česme i sudoper ili vinske čaše koje su izgubile stari sjaj. Sol će ukloniti svu onu nataloženu prljavštinu, dok će limunska kiselina pojesti mrlje od vode te iza sebe ostaviti svježi, prirodni miris.

Ovo je najbolji način čišćenja za metal, porculan ili staklene površine. Za one upornije i jače mrlje, ostavite sok da malo odstoji prije nego što isperete.

Također, ovako možete ukloniti mrlje sa kade i vratiti stari sjaj vašim profinjenim čašama i srebrninu.

Moramo naglasiti da se ova metoda koristi samo za ukljanjanje mrlja, pa neće ukloniti bakterije i ostale nećistoće s vašeg posuđa i površina. Nemojte ga koristiti kao zamjenu za uobičajeno pranje.

Tags: , , ,

Related posts

UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA

loading... UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA – novi dekori unutrašnjih vrata proširuju mogućnosti za opremanje...