All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

PRETVORITE STARE PREDMETE U UMJETNIČKA DJELA

loading...

PRETVORITE STARE PREDMETE U UMJETNIČKA DJELA – lijep stil koji ne zastarjeva

Stare čizme

Čizme su pravljene za hodanje, ali to ne znači da im je to i jedina upotrebna vrijednost. Ukoliko imate neke stare čizme koje više ne možete nositi ili želite da sačuvate uspomenu na njih, pretvorite ih u vaze. Jednostavno ih prefarbajte i dekorište različitim ukrasima kao što su perle ili starinski borševi.

Poklopci konzervi farbe

Ovaj projekat je odličan za kreiranje sobne ili garažne organizacije. Za slikare, stari očuvani poklopci od kanti farbe mogu kreirati predivne zidne umjetničke predmete kao što vidite na primeru u kući umetnika Ejmi Dankan.

Stare fioke

Pretvorite svoje stare fioke u poslužavnike u kojima možete organizovati stolne aksesoare, ili ih iskoristite kako bi vam služile za doručak u krevetu. Ofarbajte sve stranice fioke i pružite joj prirodnu patinu, ako je to nešto što želite. Zatim, zamjenite originalne elemente potpuno novim ručkama i ugradite ih tako da se slažu sa onima postavljenim suprotno od njih.

Čepovi od flaša

Ove čepove možete pretvoriti u okrugle, minijaturne ramove za slike. Podsjećaju na stare džepne nosače koji su bili opremljeni nostalgičnim crno bijelim fotografijama “onih dana”, ovi ramovi predstavljaju lijep način da odate čast prošlosti.

 

Tags: , , ,

Related posts