All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

PREOBRAŽAJ STAROG JAVNOG TOALETA U MODERAN DOM

loading...

PREOBRAŽAJ STAROG JAVNOG TOALETA U MODERAN DOM – U čitavom Londonu nema više mjesta za gradnju stambenih prostora, a gradska populacija nastavlja rasti svakodnevno


Tokom tri desetljeća njegove napuštenosti, niko nikada nije želio živjeti u ovom  prostoru koji se nalazi ispod londonske Crystal Palace Parade,  mreže javnog gradskog prevoza postavljene naspram Crystal Palace Parka. Sagrađen 1929. godine, ovaj prostor je bio korišten kao javni toalet više od 50 godina a kada je zatvoren 1980. godine, cjelokupna sanitarna oprema je ostala na mjestu.

Zato se, Laura  odlučila za projekt transformacije ovog starog toaleta u vrlo lijep jednosoban stan za sebe i svoju praksu imena Lamp Architects. Bilo je potrebno čak 6 godina i hiljade različitih poteza kako bi se lokalne vlasti ubijedile i dozvolile renoviranje ovog objekta, a zatim je uslijedila mukotrpna potraga za izvođačima koji su bili voljni poslati svoje ljude u ovaj pomalo čudan podzemni prostor.

Na kraju veći dio posla napravila je ona sama, izmijenivši u potpunosti izgled ovog mjesta što je za rezultat imalo kreiranje izvanrednog stana na elegantnoj lokaciji u Londonu.

Tags: , , , ,

Related posts