All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

PRELIJEPE BETONSKE LAMPE

loading...

PRELIJEPE BETONSKE LAMPE – inspirisane anatomijom ljudskog tijela


Kao dio ovogodišnje izložbe dolazi nam i rasvjeta koja je djelo talijansko-kanadske kompanje CEK u vidu komada betonskih lampi iz zbirke koja inspiraciju uzima iz anatomije ljudskog tijela. Skulpturalno osvjetljenje sadrži ugrađene sijalice unutar vajanih betonskih lica i ruku, dajući time nekonvencionalne reinterpretacije ljudskih formi.

Rad studija CEK spaja ljude sa sijalicama, ugrađujući svjetlosne izvore u različite dijelove ljudske figure. Na ovogodišnjem IDS sajmu, dizajneri su  predstavili još i kolekciju osvjetljenja koje podsjeća na zidne crteže Sol Levita koja spaja sve arhitektonske točke na površinama na kojima su komadi smješteni linijama kreiranim kredom.

Izložbena zbirke rasvjete sastoji se od komada Eureka, La Mano De Dios i Fel_Light_Tio dolaze iz CEK studija i ona kombinuje prilagođene betonske skulpture s električnim izvorima, predstavljenih u vidu lampi, čija je sijalica oslobođena stiska snažne ruke, svjetlosti koja izranja iz usta uspavane figure, kao i ruke koja u svom stisku drži zarobljen izvor svjetlosti.

Tags: , , , ,

Related posts