All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

PRELIJEPA SOFA INSPIRISANA ISTOČNJAČKIM ZEN STILOM

loading...

PRELIJEPA SOFA INSPIRISANA ISTOČNJAČKIM ZEN STILOM – minimalizam je definitivno stil na koji u posljednje vrijeme često nailazimo

istočnjački narodi, poput  Japanaca, Korejaca i Kineza poznati su po svom minimalističkom stilu, jer se u njihovim domovima rijetko kada mogu vidjeti neki predmeti koji nemaju uptrebnu već samo dekorativnu svrhu. Kada uđete u jedan od njihovih domova, budete obuzeti sveprisutnim zen osjećajem mira, koji vam pruža odsustvo svega što bi bilo višak.

Interijer bez nepotrebne dekoracije, sitnica i akcenata može biti jako ugodan, a naročito ako ga pravilno napravimo. Za minimalistički stil interijera potreban vam je i namještaj koji će odlično pratiti tu temu.

Jedan komad takvog namještaja je i ova sofa koju vam predstavljamo. Ona je djelo korejskog dizajnera za Munita brend, i nosi jednostavan naziv – Blank Daybed Sofa.

Radi se o sofi, na kojoj možete uživati ​​dok pijuckate čaj tokom dana. Ona je odlična  opcija za sjedenje, koja se može uklopiti u bilo koji prostor, ali njen šarm će najviše doći do izražaja ako je upotrijebite u minimalističkom okruženju.

Njena drvena baza djeluje nam rigidno zbog svojih oštrih ćoškova, ali ona dolazi uparena s nježnim, neutralnim jastucima, koji daju savršeno harmonični balans koji će vas namamiti i na popodnevnu drijemku.

Tags: , , ,

Related posts