All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

PRELIJEP KONTRAST U ENTERIJERU

loading...

PRELIJEP KONTRAST U ENTERIJERU – salonski stan u užem gradskom jezgru prestonice Slovenije doživeo je totalnu transformaciju

 

Novonastalo enterijersko rješenje međusobno je suprotstavljeno: ujedno je i toplo i hladno, kao i mekano i oštro. Istovremeno je i otvoreno i zatvoreno prema okruženju, a takođe povezano ali i u suprotnosti sa historijskim naslijeđem.


Kako kažu arhitekti Jurij Sadar, Boštjan Vuga i Tina Hočevar, ovaj enterijer od 90 kvadrata interpolacija je dva različita ali vizuelno povezana ambijenta sa kontrasnim identitetom te materijalima.


Dnevna soba, ušuškana je u tople i izražene teksture, reinterperacija je klasičinih Art Nouveau salona. Materijalizacija privlači pažnju posmatrača: od kamina optočenog u oniks, preko vintage podova pa sve do ogledala na plafonu koje liči kao barokna iluzionistička freska.

Velika pažnja posvećena je i rasvjeti u dnevnom boravku: pored savremenog lustera čije se svjetlo odbija od ogledalo na plafonu kao i o polirani kamen,  sam kamin sa oniksom takođe postaje izvor svjetlosti.

 

Tags: , , ,

Related posts