All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

POTPUNO MODERAN DOM SMJEŠTEN U ŠUMI

loading...

POTPUNO MODERAN DOM SMJEŠTEN U ŠUMI – Kuća u šumi je savremeni projekat arhitektonske firme Alma-nac. Dizajnirana je da zamijeni postojeći bungalov u nacionalnom parku South Downs u Hempširu u Engleskoj


Kao inspiracija za ovaj eksterijer, poslužile su klasične ruske vikendice. Koristeći najsavremeniju tehnologiju, Alma-nac firma napravila je drvenu dvospratnicu za samo 10 dana. Drveni materijal prethodno je pripremljen i obrađen u fabrikama.Skraćeno vrijeme gradnje nije uticalo na kvalitet konstrukcije – kuća je otporna na prokišnjavanje te ima vrhunsku izolaciju.

Enterijer podsjeća na šumu kojom je kuća okružena sa svih strana. Bjelinu zidova razbija namještaj u prirodnim tonovima zelene i braon boje. Na nekoliko mjesta izviruju dekorativni detalji (poput slika) u nijansama plave, kao što vedro nebo ponekad bljesne između gustih krošnji hempširske šume.

Projekat je osmišljen tako da se u potpunosti stopi sa svojim prirodnim okruženjem. Na taj način vlasnici kuće imaju potpunu privatnost, dok istovremeno njihov dom ne remeti postojeći sklad prirodne ljepote hempširskog nacionalnog parka.

Tags: , , ,

Related posts