All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA GRADILIŠTE NAJVEĆE ZGRADE NA SVIJETU

loading...

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA GRADILIŠTE NAJVEĆE ZGRADE NA SVIJETU – Dubai je poznat po izvanrednoj arhitekturi i postao je prijestolnica moderne gradnje, inovativnih rješenja i futurističkih projekata

Kompanija Emaar Propertis, inače investitor ovog velikog mega projekta, nedavno je objavila nekoliko novih fotografija i snimaka sa gradilišta, koje je jedno od najvećih na svijetu i proteže se na 5,95 km kvadratnih.

Na ovom ogromnom gradilištu naći će se stambeno – poslovni kompleks čija će centralna građevina biti upravo kula Creek, ujedno kreirana kako bi za minimum 90 metara nadvisila Burdž Kalifu, koja trenutno važi za najvisočiju zgradu na svijetu.

  

Ustvari, najnovija kula Dubaija osmišljena je sa ovim rekordom na umu, tako da će prilikom kompletiranja ovog projekta sigurno preuzeti ovu titulu od svoje sugrađanke.

  

Građevinske firme Emaar Properties i Dubai Holdings zajedno učestvuju u jednom od najvećih svjetskih projekata, dok će glavni izazov prilikom izgradnje ove kule visoke gotovo kilometar – preciznije  928 metara, biti kompletriranje njene nevjerovatne zahtjevne konstrukcije. Kula projektovana od strane poznatog arhitekte Santijaga Kalatrave, ima temelj dubok 72 metra, koji je ujedno jedan od najkompleksnijih dijelova i za njegovu izgradnju biće potrošeno 45.000 m4 betona.

Tags: , , , ,

Related posts

UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA

loading... UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA – novi dekori unutrašnjih vrata proširuju mogućnosti za opremanje...