All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

OVAKAV DOM NA DRVETU BI SVI POŽELJELI

loading...

OVAKAV DOM NA DRVETU BI SVI POŽELJELI – sada smo spremni potpuno vas razmaziti pravom poslasticom za oči


Četiri cilindrična tornja postavljena su na 4 štule i uzdignuta od zemlje kako bi kreirala idealno mjesto za povlačenje u Cape Townu, a kuća je dizajnirana od strane lokalnog studija Malan Voster, kako bi ponudila jako lijep pogled koji se probija između krošnji drveća. Klijenti ovog studija željeli su svoje vlastito utočište koje evocira izgled kućice na drvetu, a to su definitivno i dobili.

Cilj je bio da se odgovori na visinu drveća koje okružuje ovaj predio kako bi kuća na kraju mogla omogućiti prelijep pogled sa najvišeg dijela koso postavljenog imanja. Četiri cilindrična tornja uzdižu se iznad zemlje pomoću stubova produženih sa svake strane četvorospratne kuće imena Paarman Treehouse, a svaki od njih posjeduje velike prozore koji preuzimaju sve prednosti pogleda koji se širi u različitim pravcima.

Balvani od crvenog cedra čine fasadu građevine sa velikim prazninama oko prozora i užim razmacima u drugim dijelovima radi pružanja veće privatnosti. Unutar kuće, 4 strukturna stuba smještena su u samom centru svakog ovalnog volumena. Na vrhu različiti krakovi konstrukcije stvaraju velike prstenove koji podržavaju spratove iznad.

Tags: , ,

Related posts