All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

NOEL – PREFINJENA DEKORACIJA

loading...

NOEL – PREFINJENA DEKORACIJA – Madam Noel je osnovala istoimenu firmu davne 1883. godine, prvobitno specijaliziranu za proizvodnju elegantnih čipkanih materijala


Umjetnici i dizajneri su zaduženi za neprekidno kreiranje novih motiva koji reflektiraju Noel stil. Još od 1883. Noel nudi kućne posteljine uljepšane sa finim i elegantnim vezenim čipkama. Za kreiranje ovakvih unikatnih proizvoda, Noël koristi tradicionalne tehnike veza kao što je ručni vez, dok su ručno vezeni stolnjaci ikonična simbol njihovih kolekcija.

Oni su dekorisani sa poznatim motivima tvrtke i predstavljaju savršenu ilustraciju iscrpljujućeg rada koji je uključen u umjetnost ručnog veza. Ova tehnika zahtjeva pedantne pripreme. Originalni motivi, nacrtani na fino perforiranim paus papiru, utiskuju se na posteljinu, pamučnu kao i organsku, a zatim ih stručnjaci vezu, što predstavlja iskonsku visoku modu.

Vez na razboju predstavlja tehniku ​​koja omogućava da veliki broj indentičnih motiva bude vezen mehanički, ali se veliki pripremni radovi izvršavaju ručno te zahtijevaju mnogo vještine.

Tags: , , ,

Related posts