All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

NEOBIČAN I ŠIK DIZAJN JEDNOG DOMA

loading...

NEOBIČAN I ŠIK DIZAJN JEDNOG DOMA – svako od nas teži ka idealnom domu, ali se istovremeno jako često nalazi suočen sa mnogim problemima prilikom izgradnje

 

Ova kuća povezuje ulicu sa jedne i krivuda oko izdvojenog dvorišta sa druge strane. Građevina cilja ka uspostavi balansa sa ovom industrijskom ekstetikom i referencom na njenoj stambenoj upotrebi, omogućivši i uključivanje kosog krova i mudro pozicioniranje za otvaranje na fasadi.

Gornji sprat je rađen od crno krečene cigle postavljene u obrascima koji se graciozno otvaraju da bi kreirali perforirani zastor koji iviči krovnu terasu. Cigla je korištena kako bi obilježila konekciju između zgrade i njenog okruženja, sa crnom gornjom površinom koja predstavlja omaž industrijskom naslijeđu ovog naselja.

U unutrašnjosti, novi prostor za život izgleda kao zaštitni dio internog dvorišta uvećavajući osjećaj privatnosti prostorija u enterijeru. Stil dekora je moderan sa dodirima sa sredine prošlog vijeka, sa puno prirodnog svjetla i dekora, ali i aksesoarima u različitim bojama. Većina prostorija je kreirana u bijeloj boji koja ih je još više ispunila svjetlom .


U sklopu kuće se nalazi i bazen prekriven bijelom ciglom kako bi fascinirao djecu.

Tags: , , , ,

Related posts