All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

NAJBOLJE BOJE ZA VAŠE PROSTORIJE

loading...

NAJBOLJE BOJE ZA VAŠE PROSTORIJE – pogledajte koje su idealne boje za svaku sobu i napravite oazu za uživanje u svom domu


Saznajte kako boje zidova utiču na vaše raspoloženje, pa samim tim i na razmišljanje i na način života.

Kuhinja

Da biste stvorili osjećaj čistoće i ljepote, u kuhinji treba da dominira bijela boja. Ona je čista i jednostavna, a to doprinosi smirenosti kao i manjem prejedanju.

Trpezarija

Ovdje je bitno stvoriti dobar ugođaj, pa se zato u toj prostoriji preporučuje pravljenje kontrasta. Neka zidovi budu u prljavo bijeloj nijansi, a sto i stolice u malo tamnijoj boji. Ili obrnuto. Stolovi i stolice neka budu bijeli, a zid u sivoj, svetlo-smeđoj ili smođkastoj boji.

najbolje boje za vaše prostorije

Spavaća soba

Ovdje je pitanju vaša lična oaza i zato tu ne morate da slijedite nikakva pravila. Odlučite šta vama najviše odgovara, bilo da je to crvena, umirujuća plava, boja lavande ili možda ljubičasta. Ubacite neke svoje detalje i ne brinite se previše.

Dnevni boravak

Ovo je mjesto gde se porodica druži i opušta. Zato u njemu treba da preovladava neutralna boja zidova, koja će pružiti miran ugođaj za sve. Najbolje nijanse su sive, od nježnih to tamnih. Ostale idealne boje za dnevni boravak su tamno plava i zelena a detalji u tamno-crvenoj, ružičastoj ili žutoj boji dat će lijep kontrast.

Tags: , , ,

Related posts

UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA

loading... UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA – novi dekori unutrašnjih vrata proširuju mogućnosti za opremanje...