All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

LUKSUZNA KUĆA SA PRIVATNIM VRTOVIMA

loading...

LUKSUZNA KUĆA SA PRIVATNIM VRTOVIMA – ovaj moderni objekt je postavljen u vrlo lijepom okruženju tajlansdkog grada Bangkoka

Trospratni projekat se uklapa u svoje tajlandske korijene moderniteta koji postaje prostran osvijetljen stambeni prostor sa privatnim vrtovima.


Dnevni boravak se sastoji od prozora duplih veličina i kliznih vrata koja poništavaju granice između vanjštine i unutrašnjosti, a dok istovremeno unose prirodnu svjetlost u područje njegova interijera. Dnevna soba ima izlaz na terasu s vertikalnom vrtom u kojoj vlasnici mogu uživati. Nivo mezazina uključuje trpezariju i prostor bara sa pivotirajućim prozorima koji propuštaju lagani povjetarac.

Glavna spavaća soba kompletira cijeli prvi sprat zajedno sa podovima od poda do stropa, postavljenim s prednje i sa zadnje strane radi povećanja količine prijeko potrebne prirodne svjetlosti. Posljednji sprat ima dvije dodatne spavaće sobe i vešernicu.

Dekor kuće je jako moderan i luksuzan. Za njegov izgled  zaduženi su prirodni materijali poput svjetlog drva, šljunka, kamena, koji ne samo da izgledaju šik, već isto tako još više spajaju unutarnji prostor sa eksterijerom.

Tags: , , , ,

Related posts