All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

LED SVJETLO KOJE EMITUJE WI-FI SIGNAL

loading...

LED SVJETLO KOJE EMITUJE WI-FI SIGNAL – Sijalice više neće samo osvjetljavati prostoriju već će i praviti mrežu preko koje ćete moći komunicirati

Kompanija Velmenni je nakon višegodišnjeg testiranja u laboratoriji konačno iznijela svoj proizvod na tržište i to u Estoniji, gde je u kancelarijskim uslovima postigla brzinu bežičnog prenosa podataka od čak 1 Gbps što je oko 100 puta brže od onog prosječnog Wi-Fi signala. Zahvaljujući tome, skidanje filma u visokoj rezoluciji za nekoliko sekundi postaće stvarnost.

Kako piše Mashable, Li-Fi signal prenosi se preko LED svjetla koje se pali i gasi u intervalima mjerenim u nanosekundama, što ljudsko oko ne može da percepira. U laboratorijskim uslovima su na ovaj način postignute su brzine prenosa i do 224 Gbps!
Za razliku od Wi-Fi signala koji prolazi kroz zidove, Li-Fi signal je zasnovan na svjetlu pa je samim tim i ograničen njegov domet. Ali, zbog ovog ograničenja, Li-Fi se može ispostaviti i kao sigurnija mreža jer se podaci ne šire van prostorije.

Tags: , , , ,

Related posts