All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

KUĆA KOJA GOTOVO NEMA GRANICE IZMEĐU ENTERIJERA I EKSTERIJERA

loading...

KUĆA KOJA GOTOVO NEMA GRANICE IZMEĐU ENTERIJERA I EKSTERIJERA – Japanski studio “Suppose Design Office” projektovao je interesantnu kuću u gradu Tošigi u Japanu


Uzana bašta prostire se duž jedne strane kuće te se spaja sa prostranim dnevnim boravkom u prizemlju. Direktno iznad, na prvom spratu, smješten je balkon, dok je još jedna terasa smeštena na samom vrhu kuće. Ove djelimično pokrivene zone kreirane su s namjerom da izbrišu jasnu granicu između enterijera i eksterijera kuće.


“Između volumena kuće i krova nalazi se jedna središnja zona koja postepeno spaja unutrašnjost i spoljašnjost. Ona pravi zaklon i utiče na termalnu izolaciju”, objašnjavaju arhitekte studija “Suppose Design Office”.


“Takođe, ova zona pruža i mogućnost da se spoljašnjost aktivno upotrebljava. Porodica može ručati na svježem zraku ili koristiti baštu i kad pada kiša, što mijenja atmosferu svakodnevnog života u uobičajenoj kući”, nastavljaju iz studija.


Na prvom spratu su smještene dvije spavaće sobe, toalet i ostava, dok se na zadnjem spratu pored terase nalazi te malo potkrovlje.

Tags: , , ,

Related posts