All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

KAMENI ZIDOVI I PRELIJEP POGLED NA OCEAN

loading...

KAMENI ZIDOVI I PRELIJEP POGLED NA OCEAN – Creat + Think Design Studio iz Taipeija ikoristio je kamenje iskopano sa lokacije na kojoj je gradio ovu kuću


Kuća ovog studija slijedi konture priobalnog dijela te se uklapa u njen zapadni dio koji je okrenut prema pučini, dok su je arhitekti opremili sa velikim staklenim otvaranjima koji njezinim vlasnicima nude prelijepe panoramske poglede na ocean.

Kompleti velikih kamenih stepenica vode od posljednjeg sprataka dolje nekoliko metara prema natkrivenom dvorištu i trpezarijskom prostoru s tankim zidovima popločanim lokalnim kamenjem koje presijeca i dekorira ovaj otvoreni ambijent. Velika upotreba lokalnog drveta i kamena pruža ovoj kući naročito stilski i teksturan izgled.

Kuhinja je smještena sa druge strane zida, sa staklenim vratima na sklapanje koja dozvoljavaju nesmetan protok zraka koji slobodno cirkuliše interijerom. Ona se također u potpunosti otvaraju prema velikoj terasi namijenjenoj jogi i uživanju u zvjezdanom nebu, što apsolutno uokviruje cjelokupan dizajn ove kuće iz snova.

Smještena u najudaljenijem dijelu kuće, glavna spavaća soba sadrži i kupaonicu, opremljenu tuš kabinom sa svjetlarnika. Kupaonica se putem staklenih vrata otvara prema trijemu na kojem se nalazi kružna kada za kupanje. Stepenište sa ovog dijela vodi sve do krova na kojem se nalazi veliki vrt sa biljkama i cvijećem u loncima.

Tags: , , , , ,

Related posts