All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

KAKO ISKORISTITI CRNU BOJU NA PRAVI NAČIN

loading...

KAKO ISKORISTITI CRNU BOJU NA PRAVI NAČIN – kada se koristi u dizajniranju enterijera, crna je nekonvencijalna boja, za razliku od bijele, bež ili neutralnih generalno

 

Iako nas dizajneri stalno podstiču da koristimo crnu boju u našim kupatilima, uvijek postoji nekoliko stvari koje moramo razmotriti prije nego li otpočnemo.

Na primjer, postoji puno različitih tipova crne boje i svaki od njih je poseban na svoj način.

Određene nijanse crne imaju toplu nijansu, dok su ostale hladnije, tako da morate biti svjesni ovih suptilnih razlika u podtonovima pri izboru crne boje za vaše kupatilo.

U slučaju crnih lavaboa za kupatila, ove razlike mogu imati dobar udio u tipu materijala ili finiša koji su korišteni.

 

 

Ako ste zabrinuti zbog činjenice što previše crne boje može učiniti da vaše kupatilo izgleda veoma malo, onda je vjerovatno najbolje da dodate veliko, široko ogledalo do vašeg umivaonika.

Ovo je poznati trik koji će učiniti da osvjetlite svoj prostor i učinite da izgleda prorstranijim i prozračnijim. Još jedna zabrinutost može predstavljati i činjenica da crna čini prostor hladnim i mračnim.

Postoji zato veoma lahko rešenje za taj problem i sve što je potrebno jeste da dodate nešto drveta ili toplih akcentnih boja. Na primjer, ako imate crn umivaonik, možete koristiti drvo na podovima ili možete imati drvene elemente namještaja sa nekoliko polica.

Tags: , , ,

Related posts