All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

FUNKCIONALNI NAMJEŠTAJ KREIRAN OD LINIJA

loading...

FUNKCIONALNI NAMJEŠTAJ KREIRAN OD LINIJA – finski dizajner Henri Judin fokusira se na horizontalne i vertikalne linije zajedno sa svojom ljubavlju prema optičkoj iluziji

Svaki dizajn je rađen u parovima identičnih dimenzija i oblika, ali različitih linija – vertikalnih i horizontalnih, koje strukturu svakog komada ovog namještaja čine vizuelno različitom.

Liquorice stolice kreirane su od savijenih i obloženih čeličnih šipki koje predstavljaju bombone. Šipke na dijelu sjedišta i naslona za leđa postavljene su u suprotnim pravcima tako da kada se upletu predstavljaju mrežu. Liquorice police imaju identičan dizajn kao i stolice sa vertikalnim i horizontalnim izgledom koji oponaša pojavu slatkih bombona.

Sa optičkim varkama u umjetnošću na umu, Sun & Moon stolovi imaju baze od uvijenih i ravnih čeličnih šipki koje formiraju kružne iluzije.

y=mx+b lampa predstavlja minimalistički dizajn kreiran od tri crne šipke ukrštene sa dvije centralne koje su u potpunosti pokretne. Donja središnja šipka može biti savijena da bi stabilizovala lampu, dok ona na vrhu postaje podesiva i daje izvanredno svjetlo za čitanje.

Tags: , , ,

Related posts