All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

FENOMENALNI STADION FIRME NIKE

loading...

FENOMENALNI STADION FIRME NIKE – firma Nike, koja je u cijelom svijetu poznata po vrhunskoj sportskoj opremi, skoro je održala svoj ambiciozni Breaking2 događaj

Svrha ovog događaja bila je da se postigne svjetski rekord od dva sata u trčanju maratona, uz pomoć olimpijskog maratonca i šampiona Eliuda Kipchogea. Svakako, ovaj događaj je dospio i na naslovnice brojnih magazina širom svijeta. Ipak, svi oni su propustili jednako važnu vijest koja potiče iz ove firme, a koja također zaslužuje pažnju.

Nike komapnija napravila je prvu svjetsku LED trkaću stazu pune dužine, u samom centru Manile, na Filipinima. Ova 200 metara duga staza ima oblik inspiriran otiskom Nike LunarEpik patike za trčanje i postavljena je u obliku broja osam a zatim obrubljena LED ekranima.

Kao što smo kazali, staza je oivičena LED ekranima, a do trideset trkača može učestvovati u virtualnoj utrci gdje se natječu sami sa sobom. Trkači prvo postavljaju inicijalno vrijeme kruga uz pomoć dodatka na tenisici svakog ućesnika. Nakon toga oni trče pored svog digitalnog avatara na neprekidnom LED ekranu. Avatari postaju sve veći što dalje i brže trče, a što dodatno izaziva sportaše, kako bi oni uspješno poboljšali svoje vrijeme.

Tags: , , , ,

Related posts