All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

EKOLOŠKI MATERIJALI U KUPATILU

loading...

EKOLOŠKI MATERIJALI U KUPATILU – u svijetu kojem prijeti globalno zagrijavanje, sve češće se koriste izrazi poput eko standarda, recikliranja i ekološki održivog razvoja


Jedan od ekološki osvješćenih proizvođača elemenata za kupatilo jeste i kompanija Delpha. Njihov najnoviji projekat je kupatilo Sismo, koje je napravljeno od drveta te recikliranih materijala. Kupatilo je doduše još uvijek u konceptualnoj fazi i predstavlja dio linije nazvane “Collections Inédites”. Kao inspiracija za ovaj dizajn, poslužila je rečenica: “Iskoristimo vrijeme da živimo”.

Dekoracija Sismo kupatila podsjeća na prirodu, i to ne samo zbog upotrebljenih eko materijala, već i zbog iskorištenih ukrasnih detalja. Mnogi elementi izgledaju kao nastavak prirodnog okruženja, poput lampe oblikovane kao razgranato drvo, gdje “grane” služe kao ofingeri za kačenje stvari.

Šara koja se ponavlja na većini namještaja u kupatilu jeste delikatna vinova loza u nježnim nijansama plave. Ipak, u kupatilu se najviše ističe osvetljeno ogledalo, koje je opremljeno policama kao i stilizovanim satom.

Tags: , ,

Related posts

UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA

loading... UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA – novi dekori unutrašnjih vrata proširuju mogućnosti za opremanje...

Leave a Comment

Top