All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

DOLAZI NAM I-CAR: AUTOMOBIL BUDUĆNOSTI

loading...

DOLAZI NAM I-CAR: AUTOMOBIL BUDUĆNOSTI – Predstavljanje inovativnog automobila firme Apple, koje je prvobitno bilo najavljeno za 2020. godinu, prema nezvaničnim izvorima je odloženo za godinu dana

Ovaj projekat nosi naziv “Titan”, a prema izvještajima lista “Wall Street Journal”,  na njemu radi oko 600 stručnjaka. Izazovi sa kojima su se inženjeri kompanije susreli tokom razvoja vozila, kao i odlazak vođe projekta Stiva Zadeskog, najvjerovatnije su bili uzrok pomjeranja za 2021. godinu.


Konačan dizajn “Apple” automobila  još uvijek nije poznat, ali se najavljuje da će takozvani “iCar” donijeti radikalne promjene po pitanju dizajna. Iako su se pojavili različiti renderi njegovog izgleda, svi se za sada baziraju samo na špekulaciji.


“iCar” bi čak mogao da bude i u potpunosti autonomno vozilo koje ne bi imalo volan, a vozača bi prepoznavao na osnovu biometričkog otiska. Kompanija se usmjerila ka razvijanju softvera, a kraj 2017. postavljen je kao rok za dokazivanje uspješnosti autonomnog sistema za upravljanje.

Tags: , , ,

Related posts